Који је твој омиљени? Зашто?
Власник Калимбера.цом КалимбаФорум.цом
@калимбаверсе па растављање равне плоче и стављање тог хардвера на кутију, да ли би то било најбоље од обоје?
Купио сам неколико јефтиних зубаца на Висх-у и саградио калимбу од кутије за цигаре. Имао је мртвило и није имао сустаин. То сам раставио и ставио оков на чврсти комад храста. Има више одржавања, али неки зупци су и даље мртви. Е ° се сломио када сам га први пут саградио на кутији за цигаре.
Мислим да би радила шупља кутија са довољно дебелим врхом. Изгледа да је контраинтуитивно што долази од жичаног инструмента да има дебелу звучну плочу.
Свирати погрешну ноту је безначајно; играти без страсти је неопростиво.
~ Лудвиг ван Беетховен
Пуно сам истраживао пре него што сам добио свој први, и добио шупљу / резонантну кутију калимбу. Из неког разлога мислим да сам мислио да је то боље и да више личим на „прави“ музички инструмент. Међутим, од тада сам одлучио да ми се више свиђају калимбе са равним плочама. Волим да могу да свирам високе ноте. За мене није важно што није толико гласно. Постоје одређени случајеви када би се некоме можда више свидео шупаљ, на пример за стварање специјалних ефеката са звучним рупама. Претпостављам да обоје имају предности и недостатке, у зависности од звука који желите! 🙂
@ооками моја шупља кутија је врло звучна, без мртвих зубаца, а опет је била јефтина из Амазона. Ваљда сам имао среће.
@греенларри, иип, то је добро за тебе 👍 :). Добро је што постоје изузеци, јер то значи да постоји нада за побољшање и да изузеци раде како би постали просек. Неке марке или / и врсте дрвета изгледају мање подложне томе.
Не искључујем шупље кутије на дуге стазе, само чекам да изађе она која поуздано превазилази ове опште проблеме 😉 (пазити на више прегледа / извештаја / насловница репродукованих на различитим моделима).
На тржишту које ми је доступно, најјефтиније шупљине нису нужно толико јефтиније у поређењу са равним даскама (дрво или акрил). А имам и неколико других критеријума, као што су разноврсни тастери (21), зупци врло мекани и лако се чупају (нарочито високи крајеви) (осетљива кожа и прилично кратки нокти 😆), врста звука који излази (тешко га је опишите, то зависи од личних преференција и често је специфично за марку / модел). Равне плоче нуде већи избор са 21 кључа, чак се и не сећам у свом истраживању шупље калимбе са 21 кључа. То је такође играло улогу у узимању даске са 21 кључа као мојој првој Калимби, тек нешто скупље од прво цењене шупље.
Нисам имао прилику да користим шупљу калимбу. Када сам истраживао пре куповине прве калимбе, био сам веома захвалан на видео снимцима који су објаснили разлику, потпуно сам у реду с тим што калимба није гласна, а слађи звук равне плоче је управо оно што више волим, па сам купио раван даска Лингтинг. Да нисам истраживао, вероватно бих купио једну од јефтинијих шупљих калимби.
Пре него што сам набавио своју тренутну шупљу даску, мој партнер је наручио мали раван од 10 новчаница из жеље као изненађење. Дошло је, али није било табле. Само врећа ситних зубаца и решетке хахаха. Можда једног дана заокружим састављање ...
@греенларри цлассиц Висх хаха - јавите ми ако вам требају нека упутства или ако имате питања. Препоручујем да га затим инсталирате на плочу
@греенларри покушајте да посетите локалне столаре да бисте добили остатке даске у облику. Видећу да ли могу да нађем нацрте за то и објавим овде касније
Погледајте овај видео Ларри - једна важна ствар коју морате имати на уму приликом инсталирања зубаца